Skip to main content

2017 års Hickory Match SM på Viken

För 6:e gången arrangerades Match-SM med hickoryklubbor. Efter förra årets succé med 9-håls matcher i den anrika miljön på Vikens Golfbana i arrangemang av Hickory Goffers of Helsingborg och Svenska Golfhistoriska Sällskapet, upprepades förra årets succé och en ny mästare korades i herrklassen medan Damvinnaren Monica Andersson upprepade fjolårets seger och tog en ny inteckning i vandringspriset. Banan på Viken var i sitt allra bästa skick och spelet kunde genomföras under rättvisa former.

I en ny kvalificeringstävling, som var mycket uppskattat av deltagarna, spelade 32 spelare kvalspel i grupper om 4, där alla spelade match mot alla och 2 spelare gick till slutspel i varje grupp på lördagen. I slutspelet seedades gruppvinnarna och de övriga lottades in mot dessa i en vanlig matchspelsmatris. Slutspelen i de olika klasserna visas i bilaga.

Vinnare i Herrarnas tävling blev Johannes Karsberg från Båstad som i finalen slog Olle Dahlgren från Falsterbo.

I Damernas tävling upprepade Monica Andersson sin seger från 2016 genom vinst i finalen mot Noo Ornstein.

Förutom söndagens spel om Mästerskapen genomfördes en matchturnering med hcp, Lennart Molanders Hickory Trophy. Deltagare var de som inte gick vidare från kvalspelet. Vinnare blev Lars Nyström från Viken, som i finalen besegrade Christian Hedberg från Västerås.