Svenska Golfhistoriska Sällskapet

 

 

 

90-årsfirande Norrköpings Golfklubb, som numera heter Norrköping Söderköping GK, var värd för årets höstträff. Klubbens pro Johan Moberg hälsade välkommen och den tidigare klubbchefen Per-Arne Nordlund höll ett intressant anförande om klubbens historia. Norrköpings Golfklubb bildades våren 1928 och är därmed en av landets äldsta. Sedan 1967 håller man till på Klinga, klubbens tredje bana genom åren.    

Efter lunch var det dags för spel om Den Gamla Klubban på den soldränkta och härligt lummiga parkbanan. Bästboll match mellan tillresta SGS-medlemmar och ett gäng Norrköpingsspelare. Inför sista matchen var ställningen helt lika, 2-2 i matcher och lika många ”hål upp”. Den sista vanns av NSGK med 1/0. Alltså hemmaseger med minsta möjliga marginal. Vandringspriset får nu hänga på Klinga i ett år. Grattis till segern!    

Som framgår av siffrorna var det bara ett fåtal som ställde upp, knappt tjugo spelare totalt. Men vi hade desto trevligare. De hängivna SGS-kämparna Mats Widén och Johan Arfwidson bilade totalt 148 mil tur och retur för att kunna delta i höstmötet! Hatten av för dem båda! Tack NSGK för en härlig golfdag!

Willy Öhrström, mångårig medlem på Norrköpings GK, fick ta emot vandringspriset Den Gamla Klubban av Golfhistoriska Sällskapets ordförande Georg Kittel.

Willy Öhrström, mångårig medlem på Norrköpings GK, fick ta emot vandringspriset Den Gamla Klubban av Golfhistoriska Sällskapets ordförande Georg Kittel.

klinga

klinga

IMAGE När golfen var ung – ny bok om svensk golfhistoria
tisdag, 27 november 2018
När bildades de första golfklubbarna i vårt land? Var låg de första golfbanorna? Vilka var de första golfarna? Hur väcktes deras...
IMAGE Svenska Golfhistoriska Sällskapet vann Anders Jansons Minne
torsdag, 27 september 2018
Svenska Golfhistoriska Sällskapet vann den 16e hickorymatchen om trofén Anders Jansons Minne. Vi besegrade Bro-Bålsta Golfklubb med två...
IMAGE Soligt höstmöte på Klinga
torsdag, 13 september 2018
90-årsfirande Norrköpings Golfklubb, som numera heter Norrköping Söderköping GK, var värd för årets höstträff. Klubbens pro Johan...
IMAGE Matchkungarna pressar Bro-Bålsta
fredag, 31 augusti 2018
Svenska Golfhistoriska Sällskapet kommer med ett segertungt lag till den 16e matchen om trofén Anders Jansons Minne. Spelarna i årets...

viken shmm

29-30/6 2019 Save the date!
Svenska Hickorymästerskapet i Matchspel på Helsingsborg GK

 

falkenberg

3-4/8 2019 Save the Date
Svenska Hickorymästerskapet på Falkenbergs GK

Årets jubilarer

SGS Webbshop

SGS Klubbtröja

Nyhet! 2018 års modell

Mörkgrå (Herr) Svart (Dam). Nu finns det även en snygg slipover att välja!


Nu kan du beställa Svenska Golfhistoriska Sällskapets mycket eleganta klubbtröja här i vår webbshop! Tröjorna finns för både dam och herr.

Köp din tröja här!

Tips för dig som skriver golfklubbens historia!