Skip to main content

Nyhetsarkiv

Årsmötet hölls i år på Göteborgs Golf Klubb i Hovås

Årsmötet hölls i år på Göteborgs Golf Klubb i Hovås och blev en lyckad heldag med ett 40-tal deltagare.

SGS Arsmote 4 SGS Arsmote 3

Ingvar Ritzén hade liksom förra året ordnat med en s k Fair Trade-marknad där medlemmarna kunde ställa ut, köpa och byta allt från hickoryklubbor, dito Classics, väl begagnade golfskor och bagar, till memorabilia och böcker om golf förr i tiden.

Efter lunch spelades i sol och laber bris en fyrboll/bästboll med Sunningdale mellan de äldre och de yngre klubbarna, som även i år vanns av de yngre. Därefter var det dags för själva årsmötet som inleddes med en tyst minut för den bortgångne medlemmen John Cockin. Med naturlig auktoritet och glatt humör blev John ett föredöme för många yngre golfinstruktörer, både som spelare – han vann bl a The Penfold 1967 och Dutch Open 1968 - och som härförare vid utvecklingen av den svenska grenen av PGA.

SGS Arsmote 9 SGS Arsmote 2 SGS Arsmote 1

Rutinerade mötesordföranden Hans Gaestadius klubbade sig rappt igenom mötet, men så har också Sällskapet en över tiden solid ekonomi där man dock kan notera att resultatet, främst på grund av kostnaderna för bokutgivningen kan åka berg- och dalbana år från år. I år blev resultatet minus 2 241:-, nästa år siktar budgeten mot plus 49 000.

SGS Arsmote 5

För att stimulera bokskrivandet delar styrelsen ut ett stipendium, som i år, med 5 000.- från nyinstiftade Bengt Larssons Författarfond, gick till Anders Engström, författare till 2023 års julklapp ”Hundra år på Viken”. Därefter, och som tack för många års insatser för Sällskapet, blev Hasse Bergdahl vald till Hedersmedelm.

SGS Arsmote 7 SGS Arsmote 6 SGS Arsmote 8

Årsavgiften hade legat still i ett par decennier (!) och mötet kände att tiden nu var mogen för att höja den med en femtiolapp till 250 kronor, och därmed var årets stämma till ända och deltagarna kunde efter en vällagad trerätters i Hovås fina restaurang stäva hemåt genom tilltagande mörker och regn.   

 

Sommarhälsningar,

Svenska Golfhistoriska Sällskapet