Svenska Golfmuseet

sgm181
Foto: Jörgen Isberg

Svenska Golfmuseet har nu funnits i 18 år. Museets styrelse har beslutat att utställningen nu skall byggas om och få ett innehåll som bättre knyter an historien till dagens golf. Ombyggnationen skall genomföras rent fysiskt under vintern 2019-2020.


I Landskrona kan den intresserade strosa runt i timmar och fördjupa sig i golfens historia. Där finns Svenska Golfmuseet.

Sedan sommaren 2000 visar museet upp sin golfhistoriska samling i Landskrona Golfklubbs rymliga lokaler. Med 36 hål utanför dörren, Erikstorps kungsgård från 1500-talet med välkänd restaurang inom pitchavstånd, och med Öresunds böljor och de magnifika vyerna mot Ven, Själland och Glumslövs backar runt hörnet.

På cirka 300 kvadratmeter i två plan presenteras såväl den internationella som den svenska golfsportens historia. Den permanenta utställningen kompletteras med special-utställningar som växlar varje år. 2015 var temat "Damgolfens historia" och 2016 "Golf i Olympiska Spelen" som även visades som vandringsutställning på en rad golfklubbar i landet. 2017 handlade specialutställningen om Pings utveckling från dåtid till nutid. Dessutom inrymmer Golfmuseet ett läsrum med Sveriges största samling golflitteratur.

Svenska Golfmuseet drivs av en stiftelse med Svenska Golfförbundet, Svenska Golfhistoriska Sällskapet och Landskrona Golfklubb som de tre stiftarna. Sedan våren 2018 är Göran Nyström golfmuseets intendent.

Museet är öppet under samma tider som golfklubbens kansli. Gratis inträde.

Välkommen till Svenska Golfmuseet!

www.svenskagolfmuseet.se