Nyhetsarkiv

Rapport från Höstträffen på Särö GC

Jan Hampf i talarposé

Den 21 september 2012 var en regnig dag på Västkusten.

Den dagen regnade det nog allra mest över sommarparadiset Särö där Golfhistoriska Sällskapet hade sin årliga Höstträff.

Icke dess mindre stod ett antal förhoppningsfulla personer och väntade på att få ge sig ut på golfbanan. Några gamla ärrade rävar, andra ungtuppar men alla närde samma förhoppning: att kunna kvalificera sig för påföljande dags EM i hickorygolf på Hovås. Ingen protesterade dock när tävlingsledaren bestämde sig för att korta tävlingen till 9 hål på Särös openbana. Ingen hade heller några invändningar mot att den lottning och startlista som upprättats helt sattes ur spel när några förhoppningsfulla tyckte sig se en lucka i regnet och försvann mot första tee.

När drabbningen var över visade det sig att Svante Hansson från Borås inte bara vunnit "Den gamla klubban" utan också tillsammans med Christian Jonsson och Claes Kvist spelat till sig ett wild card för Hickory-EM.

Efter en kort förflyttning till Särös trivsamma klubbhus var det gott att få njuta av svalkande dryck och en härlig matbit. Därefter berättade klubbens ordförande Jan Hampf (bilden ovan) livfullt om samhället, tennisklubbens och golfklubbens historia. Deltagarna fick också var sitt exemplar av den fina jubileumsboken om Särö Golf Club 1981-2006.

En verklig överraskning var när Peter Nordwall hämtade upp kronprinsessan Margaretas golfklubbor från 1905 ur ett resefordral. Peter hade tagit klubborna på en historisk resa till platser, bland annat Ryfors, där dom en gång tagit turf. Sällskapets ordförande Georg Kittel berättade därefter den fantastiska historien om de återfunna klubborna. Mer än så får ni inte veta här, det finns ingen anledning för mig att förstöra en så god historia (hela historien återfinns i Golfhistoriska Sällskapets Årsskrift 2013). Klubborna finns nu att beskåda på Golfmuseet i Landskrona.

Därefter skildes deltagarna åt. Den mest långväga hade då cirka 75 mil att köra. Jag tror ändå att samtliga ser fram mot nästa träff.

Tack Särö! Hoppas på återseende en vacker dag