Nyhetsarkiv

Hasse Bergdahl förste mästaren i match

Adam Mednick och Hasse Bergdahl flankerar Lennart Molander

Den 21-22 augusti avgjordes det första Svenska Hickorymästerskapet i Matchspel på Ljunghusen. Matcherna spelades på den 80-årsfirande klubbens äldsta niohålsslinga, hål 19-27, som i sin tur är en av landets tio äldsta banor som fortfarande är i bruk. Hasse Bergdahl blev vår förste svenske hickorymästare i matchspel. I finalen besegrade han rutinerade Adam Mednick genom att rulla i en tvåmeters putt för birdie på det avgörande hålet.

Tjugosex herrar och två damer kom till start sedan flera sena återbud tråkigt nog trillat in. Vädret var sommarfint och den läckra linksbanan i strålande kondition. Alla spelare öste beröm över banpersonalens arbete.

Hasse Bergdahl, välbekant golfprofil, var den som för dagen kunde hantera sina hickory-klubbor bäst. Efter fem täta niohålsmatcher blev han vår förste mästare i match. I finalen besegrade han alltså rutinerade Adam Mednick med 1/0. Hasse var 2 ned med tre hål kvar att spela men avslutade med birdie, par, birdie! Hasse mötte tufft motstånd även på vägen. Öppningsmatchen mot Bengt Gustafson vann han först på 11:e och semifinalen mot Johan Frick på 10:e hålet.

Hasse fick nu en inteckning i det nyinstiftade vandringspriset, dessutom en ”guldplakett” och böcker. Silvret gick till Adam Mednick och bronset till Jonas Fack som vann över Johan Frick i matchen om tredje pris.

Tröstturneringen vanns av Jörgen Linse, stockholmare med rötterna i Ljunghusen, som finalvann över Olle Dahlgren med 1/0.

Det första hickorymästerskapet i matchspel gav mersmak. Alla ville återvända nästa år så med stor sannolikhet blir det en fortsättning i Ljunghusen nästa sommar – men i en kanske något annan skepnad.

På länkarna nedan kan man se samtliga resultat, även i Lucky Loooser.