Nyhetsarkiv

The Hickory Grail på Falsterbo GK

Den första matchen om The Hickory Grail spelades år 2000. USA har vunnit tre matcher, Europa har vunnit en och lagen delade matchen 2005. Matchen spelades under två dagar hos Falsterbo Golfklubb.

Det var Claes Kvist som lyckades få David Kirkwood  intresserad att förlägga Grailen på Falsterbo. När frågan om var i Europa Grailen skulle spelas 2009 berättade Claes om Falsterbo. Valet stod mellan bland andra banor Walton Heath utanför London (som sedan fick arrangera Grailen 2013) och Royal County Down på Irland.

David Kirkwood tillsammans med Nigel Notley och några till från övärlden kom till Sverige för att deltaga i SHM 2008 på Isaberg och samtidigt för att provspela Falsterbo. De blev helfrälsta i Falsterbo och det bildades omgående en arbetsgrupp med Pehr Thermaenius, Jörgen Linse, Adam Mednick och Claes Kvist som skulle ansvara för arrangemanget.

Det blev den sjätte matchen om denna trofé och första gången som Europa spelade en hemmamatch utanför Skottland.

I samband med The Hickory Grail spelades också det tolfte Svenska Hickorymästerskapet som sett till antalet startande blev den största hickorytävlingen i modern tid. 

I lagmatchen deltog de skickligaste hickoryspelarna från USA och Europa. Claes Kvist, Helsingborgs GK, har också spelat i de två senaste matcherna, i Kilspindie i Skottland 2005 och i Brook Hollow i Texas 2007. Han spelade en singel i varje match och vann båda. 

Bland övriga spelare som representerade Europa kan noteras Adam Mednick och Pierre Fulke, båda med meriter från Europatouren och "all around the world".

Storspel genom hela tävlingen ledde till att Europa tog hem segern i The Hickory Grail 2009. Ett referat från tävlingen finns i vår årsskrift från 2010. 

Svenska Hickorymästerskapet, som spelades efter The Hickory Grail blev den största hickorytävlingen i modern tid om man ser till antalet startande.

Information inför tävlingen

Referat från tävlingen