• Golfhistoria
  • Golfhistoria
  • Golfhistoria
  • Golfhistoria
  • Golfhistoria
  • Golfhistoria

Kallelse till Svenska Golfhistoriska Sällskapets årsmöte den 11 juni på Göteborgs Golf Klubb kl. 18:00

Hovas 02

Inbjudan till Sällskapets vår- och årsmöte fredagen den 11 juni 2021 på anrika Göteborgs Golf Klubb.

Program 

11:30            Första start. Spel om Harry Vardon Trophy. Fyrboll bästboll match mellan spelare från de gamla och de inte fullt så gamla klubbarna. Valfritt spel med hickory eller moderna klubbor (olika handicapberäkningar enligt SGS hcp-mall). Individuell anmälan, tävlingsledningen sätter ihop lagen och bollarna. 

18:00            Årsmötesförhandlingar och golfhistoriskt föredrag. Därefter en tvårätters middag.                     

Avgifter      För middagen betalar man 200 kr och greenfee för gäster är 300 kr                      

Anmälan      Snarast, dock senast den 6 juni till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.  Begränsat antal starttider. Ange golf-id, om du avser spela med Hickoryklubbor eller med Blad & Persimmonklubbor eller med Moderna klubbor samt om du vill vara med på Middagen. 

Alla hålltider under eftermiddagen är ungefärliga. 

VARMT VÄLKOMMEN! 

På vår hemsida www.golfhistoriska.se kommer all information om årsmöteshandlingar att läggas upp i god tid före mötet.   

OBS! På grund av Coronaviruset kan ändringar i dessa planer komma att ske. Vi kommer i så fall att informera på denna webbsida och via mejlutskick till alla medlemmar med e-postadress.

 

Hovas 01

Aktuellt

IMAGE Kallelse till Svenska Golfhistoriska Sällskapets årsmöte den 11 juni på Göteborgs Golf Klubb kl. 18:00
tisdag, 13 april 2021
Inbjudan till Sällskapets vår- och årsmöte fredagen den 11 juni 2021 på anrika Göteborgs Golf Klubb. Program  11:30           ...
IMAGE Jörgen Linse & Pehr Thermaenius invalda i Nebraska Hickory Golf Hall of Fame
torsdag, 19 november 2020
Jörgen Linse och Pehr Thermaenius tog för drygt 20 år sedan initiativet till att instifta Svenska Hickorymästerskapet (SHM). Första mästerskapet spelades på Ärna Golfklubb 1998 med totalt 18...
IMAGE Pressmeddelande Svenska Golfmuseet.
lördag, 17 oktober 2020
Svenska Golfmuseet har nu en utbyggd hemsida med ny design. Sverige har en rik golfhistoria och Svenska Golfmuseet har nu utvecklat denna del av verksamheten. Svenska Golfmuseet invigdes år...
IMAGE ”Den som kan putta kan ge alla en match”
torsdag, 21 november 2019
Willie Park junior (1864–1925) var golfföretagare och mästerspelare. Hans långa spel var inte det bästa men det tog han igen på greenerna. ”Den som kan putta kan ge alla en match”, sa han....
IMAGE Historien ligger öppen
torsdag, 01 augusti 2019
Vi har två unika golfhistoriska skatter i vårt land. Den ena är Viktor Hugo Setterbergs ”samlade skrifter” bestående av dagböcker, protokoll, brev, översättningar, resultatlistor,...
IMAGE Minnen från Troon 1962
måndag, 15 juli 2019
Då två svenska studenter fick presskort till British Open Av Jan Sandegård och Per Eldh Arnold Palmer, vinnare av The Open Championship 1962 på Troon. Fotot från Svensk Golf 6/1962. För många...

Carl Rydbeck

carlrydback front

Berättelsen om en idrottsman är titeln på en nyutkommen bok av Bo A Mattsson som ägnat många år att söka fakta om den idag nästan bortglömde mästerspelaren från Falsterbo som blev vår första scratchspelare.

Läs mer om boken här.

När golfen var ung

När golfen var ung

När bildades de första golfklubbarna i vårt land? Var låg de första golfbanorna? Vilka var de första golfarna? Hur väcktes deras intresse? Läs mer om boken här.

Mejla din beställning till info@golfhistoriska.se. Pris 149 kr /st + porto.

Vikten av att känna sin historia

Vikten av att känna sin historia

Det som inte är känt finns inte. På golfklubben uppstår mänskliga sammanhang och berättelser. Minnen som är värda att bevaras. Svenska Golfhistoriska Sällskapet är öppen för alla golfare och övriga med ett golfhistoriskt intresse.

Läs mer

Skriv din hemmaklubbs historia

Skriv din hemmaklubbs historia

Det finns inga regler för hur golfklubbens historia ska skrivas, möjligheterna är oändliga! Men för den som inte redan är en erfaren publicist kan några tips ändå vara på sin plats.

Läs mer

Svenska Hickorymästerskapet

Svenska Hickorymästerskapet

Svenska Hickorymästerskapet är öppet för såväl svenska som utländska hickoryspelare, amatörer som proffs. Dock fordras medlemskap i SGS eller, för utländska spelare, i annat lands nationella golfhistoriska sällskap.

Läs mer

Svenska Hickorymästerskapet i Matchspel

Svenska Hickorymästerskapet i Matchspel

Går man tillbaka till golfens ursprung så var det matchspel som gällde. Här är det en kamp mellan dig och en motspelare där varje hål räknas för sig själv. Svenska Hickorymästerskapet i match avgörs i matcher över 9 hål, scratch och avgörs genom både grupp/kvalspel samt final.

Läs mer